ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ

Θερμοκήπιο είναι η καλλιεργήσιμη έκταση που προστατεύεται από διαφανή κατασκευή (γυαλί ή πλαστικό), η οποία επιτρέπει την ανάπτυξη θερμοκρασιών υψηλότερων από αυτές του εξωτερικού περιβάλλοντος. Με αυτήν και μόνο την συνθήκη επιτρέπεται η καλλιέργεια καρπών, λαχανικών, λουλουδιών καθ΄όλη την διάρκεια του έτους.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία των θερμοκηπίων δεν είναι υπόθεση των τελευταίων χρόνων. Ένα από τα πρώτα θερμοκήπια που φτιάχτηκαν στην Ευρώπη ήταν στη Βοημία περίπου το 1680. Στο θερμοκήπιο αυτό καλλιεργήθηκαν οι πρώτες ορχιδέες στην Ευρώπη. Αργότερα, περίπου το 1750, ο πρίγκιπας του Λίχτενσταϊν έφτιαξε το πρώτο μεγάλο και θερμαινόμενο θερμοκήπιο στην Ευρώπη στην πόλη Λέντνιτσε (Lednice) στη νότια Τσεχία.

ΤΡΟΠΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Ακόμη στα θερμοκήπια καλλιεργούνται και λουλούδια τέτοια που ευδοκιμούν μόνο το καλοκαίρι ή λουλούδια των τροπικών χωρών που σε διαφορετικές περιπτώσεις θα ήταν αδύνατη η καλλιέργειά τους. Τέτοια λουλούδια είναι π.χ. οι ορχιδέες που απαιτούν θερμοκρασία πάνω από 28° C και μεγάλη υγρασία.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η κατασκευή των θερμοκηπίων εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες, που επικρατούν σε μια περιοχή και από το είδος των φυτών που πρόκειται να καλλιεργηθούν.

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ : Με ψαλίδια 6,40 μέτρων με ελάχιστο ύψος υδρορροής 3,30 μέτρα, πλάτος πυραμίδας 6,40 μέτρα και κλήση οροφής 22 μέτρα.

ΗΜΙΜΕΤΑΛΛΙΚΑ : Με ξύλινο στύλο και μεταλλικά πλευρά, με ελάχιστο ύψος υδρορροής 3,30 μέτρα, πλάτος πυραμίδας 6,40 μέτρα και κλίση οροφής 22 μέτρα.

ΞΥΛΙΝΑ : Με ελάχιστο ύψος υδρορροής 2,60 μέτρα, πλάτος πυραμίδας 5,00 μέτρα κλίση οροφής 20 μέτρα.

ΠΟΛΥΚΑΡΒΟΝΙΚΑ : Με ελάχιστο ύψος υδρορροής 4,30 μέτρα, πλάτος πυραμίδας 6,40 μέτρα και κλίση οροφής 23,5 μέτρα

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την κατασκευή κάθε τύπου θερμοκηπίου, από την αποτύπωση και μελέτη του εκάστοτε αγροκτήματος έως την τελική ανέγερση του. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διεθνής προδιαγραφές  ποιότητας και αντοχής τους στο χρόνο. Κατασκευάζουμε επαγγελματικά θερμοκήπια ή και ερασιτεχνικά με επαγγελματικές προδιαγραφές. Στην εταιρεία μας δεν υπάρχουν προκάτ έτοιμα θερμοκήπια που αποστέλλονται σε κούτες και  μπορείτε να συναρμολογήσετε μόνοι σας. Αντιθέτως διαθέτουμε καλαίσθητες και ανθεκτικές κατασκευές που προορίζονται για ερασιτεχνική χρήση, προσαρμόζονται σε κάθε κήπο ή μικρό αγρόκτημα. Θέλουμε να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να απολαμβάνετε τα δικά σας κηπευτικά προσδίδοντας ποιότητα στην διατροφή σας αλλά και μια δημιουργική απασχόληση για όλη την οικογένεια. Μπορείτε σε εμάς να βρείτε ερασιτεχνικά θερμοκήπια από 100 τετραγωνικά μέτρα ικανά να εξασφαλίσουν την ποσότητα που θα χρειαστείτε για κηπευτικά ολόκληρο το έτος. Αναλαμβάνουμε εμείς πανελλαδικά να κατασκευάσουμε τον επαγγελματικό σας χώρο (θερμοκήπιο) σύμφωνα με τις δικές σας μοναδικές ανάγκες και ελάχιστο κόστος.

Φυσικά παρέχουμε όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να μπορεί να λειτουργεί το θερμοκήπιο σας αποδοτικά ανεξάρτητα από τις κλιματολογικές συνθήκες που υπάρχουν έξω από αυτό. Σε αυτό το σημείο είναι ανάγκη να τονίσουμε ότι στις μέρες μας οι υπαίθριες καλλιέργειες βάλλονται όσο ποτέ από αρρώστιες και ζιζάνια με αποτέλεσμα να καθιστούν τις καλλιέργειες στα θερμοκήπια ποιοτικότερες και κυρίως ασφαλέστερες.

Περισσότερες Πληροφορίες

Το σύστημα ψύξης, με ψυκτικά πάνελ και ανεμιστήρες είναι ένα από τα αποδοτικότερα και οικονομικά συστήματα που επιτυγχάνουν θερμοκρασίες 25-30 βαθμών Κελσίου και υγρασία 50-75% ιδανικές για την ανάπτυξη όλων των φυτών. Οι κυκλοφορητές είναι υπεύθυνοι για την εξισορρόπηση της θερμοκρασίας, της υγρασίας και του διοξειδίου του άνθρακα. Λόγω του συνεχώς ανανεούμενου αέρα, οι κυκλοφορητές προστατεύουν την καλλιέργεια από διάφορα έντομα και έτσι εξασφαλίζουν το ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης όλων των φυτών και οπωροκηπευτικών. (πίνακες) (φωτογραφίες)

Το σύστημα αποτελείται

  • Μονάδα Ψυκτικών Πάνελ
  • Ανεμιστήρες
  • Ανακύκλωση του Νερού
  • Μονάδα έλεγχου

Έτσι η αλλαγή της θερμοκρασίας επιτυγχάνεται από την εξάτμιση του νερού (διαποτίζεται), όταν μεγάλες ποσότητες αέρα διαπεράσουν τα πάνελ (προερχόμενες από τους ανεμιστήρες).

Η ηλιακή ενέργεια σε συνδυασμό με τα συμπληρωματικά συστήματα θέρμανσης αποτελούν τον καταλυτικό παράγοντα επιτυχίας της ετήσιας παραγωγής μας. Η εταιρία μας παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για θέρμανση που καλύπτει όλο το φάσμα των απαιτήσεων, για όλες τις εφαρμογές. Αποδόσεις από 35.000kcal/h έως και 400.000kcal/h. Διαθέτουμε αερόθερμα ειδικά σχεδιασμένα για θερμοκήπια ικανά να μετατρέψουν το 98% των καυσίμων σε θερμική ενέργεια. (πίνακας)(φωτογραφίες)

Ένας ακόμα παράγοντας που καθορίζει την σταθεροποίηση της θερμοκρασία είναι η σκίαση. Η εταιρεία μας παρέχει ό,τι χρειάζεστε για ένα ολοκληρωμένο σύστημα σκίασης – συσκότισης. (πίνακας)( φωτογραφίες)

Ίσως το βασικότερο όλων που είναι ανάγκη να σκεφτεί/εξασφαλίσει ένας παραγωγός είναι το πως θα ποτίσει τα φυτά του. Δεν μπορούμε να μιλάμε για θερμοκήπια άρτια εξοπλισμένα, τοποθετημένα στον κατάλληλο χώρο, που να μην επηρεάζονται από τις κλιματολογικές συνθήκες αν πρωτίστως δεν έχουμε εξασφαλίσει το ποιοτικό νερό για τις καλλιέργειες μας.

Και σε αυτό το πρόβλημα η εταιρεία μας έχει την λύση. Κατασκευάζουμε μεταλλικές δεξαμενές από 25 κυβικά μέτρα έως και 500 κυβικά μέτρα για να καλύψουμε κάθε ανάγκη του σύγχρονου παραγώγου. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα για ειδικές κατασκευές κατόπιν παραγγελίας. (φωτογραφίες)


    .